Nyílt nap az Óbudain

2017.12.19. 07:00

Ütős kombináció duális képzésen tanulni!

Színültig megtelt a székesfehérvári Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar „K” épületének egyik előadója a hétfői nyílt napon.

Szanyi-Nagy Judit

sst

A Hallgatói Önkormányzat által szervezett nyílt napra nemcsak középiskolások, de főállásban dolgozók is ellátogattak. Ugyanis a megjelentek között olyan személy is akadt, aki már az egyetem egyik partnercégénél dolgozik, s ennek köszönhetően határozta el, hogy megszerzi felsőfokú végzettségét az egyetem egyik képzésén – műszaki menedzserként.

A kar egy felsőoktatási szakképzést (mérnökinformatikus asszisztens), öt alapképzést, egy mesterképzést (mechatronikai mérnök) és három szakirányú továbbképzést kínál Székesfehérváron.

- Az összes szak népszerű és keresett a városban, hiszen csak az ipari parkokban több mint kétezer üres álláshely van – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester hétfői köszöntőbeszédében.

A drónok is mutatják: a képzés jó ütemben halad a korral – ez előny a munkaerőpiacon Fotó: FG

Seebauer Márta oktatási dékánhelyettes elmondta: a városvezetéssel együtt dolgoznak azon, hogy Fehérvár ipara fejlődjön, és biztosítsák a megfelelő utánpótlást.

Pogátsnik Monika dékáni hivatalvezető a duális képzésről, a felvételiről, míg Takács Lolita HÖK-elnök a juttatásokról, kollégiumi lehetőségekről beszélt. A választható szakokat egy-egy hallgató mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában