SÉTA

2017.12.14. 07:55

Tegyük le a telefont!

Mindennapjaink egyik legmeghatározóbb eszköze a telefon.

De tényleg olyannyira szükségünk van rá, mint ahogyan azt mi hisszük? Valóban igaz, hogy sok mindenben előnyt jelent számunkra. Például tökéletesen kapcsolatban tudunk maradni a tőlünk távol lévő emberekkel, vagy internet segítségével tájékozódhatunk, s ezek mellett információszerzésre is igénybe vehetjük. Jártasságot szerezhetünk mindennapjaink történéseiben, első kézből értesülhetünk a legújabb hírekről, eseményekről. Számos olyan applikáció is van, ami megkönnyebbíti az életünket. Például nyomon követhetjük a megkezdett diétánkat vagy edzésünket, vagy éppen azt, hogy a beteg gyermekünknek mikor kell beadni a következő gyógyszeradagot. Azonban a túlzott telefonhasználat tönkreteheti az egészségünket, szemkárosodáshoz és fejfájáshoz vezethet. A közösségi oldalakon megosztott tartalmaink miatt komoly konfliktusokba kerülhetünk azokkal, akik nem preferálják a mi nézeteinket.

Az ilyenfajta oldalak napi szinten történő használata elveheti a képzelőerőnket, a fantáziánkat. De talán a legégetőbb probléma a mobiltelefonokkal kapcsolatban az, hogy túl sokat használjuk azokat. Ha elmegyünk egy hétvégi buliba, moziba, iskolába, vagy ha csak kilépünk az utcára és körülnézünk, látjuk, hogy mindenki csak a telefonja képernyőjét nézi, és teljesen elhatárolódik a külvilágtól. Egy virtuális világban élünk. Nem vesszük észre, hogy amikor a családunkkal vagy a barátainkkal vagyunk, akkor is folyamatosan nyomogatjuk az eszközeinket. Ezáltal teljesen elidegenülünk egymástól...

Tegyük le a telefonokat, akár egy percre is! Vegyük észre, hogy milyen csodálatos emberek és milyen csodálatos világ vesz körül minket!

Egy virtuális világ helyett éljünk egy igazi világban!

Wang Viktória 12.A

Tóparti gimnázium,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában