Felújítások

2017.12.20. 07:00

Megszűnt a balesetveszély Sukoró forgalmas gyalogútján

Balesetveszélyes járda újult meg, buszmegállót hoztak rendbe, buszöblöt alakítottak ki, de számos egyéb terv vár még megvalósításra a közeljövőben Sukorón.

S. Töttő Rita

L

Közel 30 millió forintból valósított és valósít meg terveket az év végén a sukorói önkormányzat.

- Az önkormányzatunk szűkös, de gazdaságos és átlátható működésének köszönhetően az idei évben volt módunk önerőből történő, közérdekeket szolgáló beruházások kivitelezésére is – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró polgármestere.

A képviselő-testület döntése értelmében egy három szakaszból álló fejlesztés első üteme valósult ugyanis meg a tóparti településen: az első, a Fehérvári közút melletti, frekventált helyen található, nagy gyalogos forgalmat lebonyolító régi, keskeny és nehezen járható, balesetveszélyes járda teljes hosszában történő újjáépítése volt. Ezzel egyidejűleg megújult a Kiserdő buszmegálló is, járdacsatlakozó új peron kiépítésével. Régen váratott magára a Kőbánya úti, mindkét oldalon kialakított új buszöböl megvalósítása is.

- Ma már szép kivitelű peronok és tájba illő, új buszvárók várják az arra közlekedő utasokat – tette hozzá a polgármester, ahogy azt is: természetesen a kivitelezések tartalmazzák a kiépítés során szükséges vízelvezetés megoldását is, így az árkok megújítását, átereszek, folyókák, valamint a közlekedők biztonságát segítő korlátrendszer kiépítését is.

Megújult a sukorói egyik buszmegálló is, így már védett helyen várakozhatnak a helyiek Fotó: a szerző

- Voltak előre nem látható, rejtett, a feltárások során jelentkező pluszmunkákat igénylő feladatok is, de ezek nem befolyásolták a beruházás meghatározott költségét, így a két helyszínen megvalósuló kivitelezés közel nettó 25, illetve 4 és fél millió forint költséget jelentett önkormányzatunknak – tájékoztatott a település vezetője.

A sukorói képviselő-testület arról is döntött legutóbbi ülésén, hogy támogatja a felsőoktatásban tanulókat. Megtörtént tehát a Bursa Hungarica pozitív elbírálása, valamint elfogadták a szociális célú tűzifa-támogatás igénylésének helyi szabályairól szóló rendeletet. Emellett megszavazták a 2018. évi munkatervüket és a belső ellenőrzési tervet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában