Szűz Mária-szobor kerülhet a térre

2017.12.02. 08:00

Sok a gyerek, elkélne egy bölcsőde Magyaralmáson

Jövőre korszerűsíthetik a község polgármesteri hivatalát és felújíthatják az iskola kihasználatlan épületrészét is.

Majer Tamás

Vas Istvánné, Magyaralmás polgármestere a község tegnapi lakossági fórumán több nyertes pályázatról is beszámolt.

Kezdjük a legfrissebbel! Közel 1,6 millió forint ún. alacsony összegű támogatást nyert el a település a Belügyminisztériumtól. Ezt az összeget a Fenyves utca útburkolatának megújítására fordítják.

A közelmúltban elnyert két további pályázat jóval nagyobb volumenű, összesen több mint 50 millió forint beáramlását jelenti. Ezek folytán jövőre megtörténik a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítése, illetve a település iskolájának jelenleg jobbára kihasználatlan szárnyának felújítása. A felélesztett épületrész a szociális feladatellátás színtere lesz. Megújulnak továbbá az intézmény vizesblokkjai és megvalósul az iskola teljes körű akadálymentesítése is.

– Van igény bölcsődére Magyaralmáson – jelentette ki Vas Istvánné. A Zengő Óvoda fejlesztésére is beadtak egy pályázatot. Erről még nem született döntés. Minekutána a helyi óvodás létszám olyan magas, hogy a jelenlegi épület épphogy elégséges, ezért bölcsőde létrehozásához új épület szükségeltetik.

A település vezetője felelevenítette az elmúlt időszak legfontosabb beruházásait is. A Fő utcán – 15 millió forint pályázati forrás ráfordításával – csaknem egy kilométer hosszan megújult a járda. Saját forrásból – 3 millió forint – új játszóteret létesítettek, s büszkék a községi könyvtár felújítására is. Utóbbi beruházás önerővel együtt 2,5 millió forintba került.

A fórumon Bechtold Péter bejelentette, Polgár Antalné felajánlást tett a Magyaralmási Katolikus Egyházközségnek, amely révén egy Szűz Mária-szoborral gazdagodhat a falu. Pintér Balázs talapzattal együtt 2,5 méter magas alkotása bronzból, illetve süttői márványból készül. Várhatóan késő tavasszal leplezik le a katolikus templom előtti téren helyet kapó alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában