Luca, Luca kity-koty

2017.12.14. 07:30

Ünnepi évzáró műsort tartott a Hiemer-házban a Hermann zeneiskola

A Hermann zeneiskola népzenei tanszakán tanuló valamennyi diák fellépett szerdán este a Hiemer-házban rendezett műsoron.

Gábor Gina

Hiemer-ház

Ilyenkor karácsony előtt a téli ünnepkörhöz tartozó szokásokat eleveníti fel a népzenei tanszak apraja és nagyja. Annyi a diákjuk, hogy már „ki is nőtték” a zeneiskola nagytermét, ezért rendezték a Hiemer-házban a fellépést, amelyen szerepelt a tanszak mintegy 60 diákja. Ott voltak az egészen pici gyerekek is, akik még csak most szeptemberben kezdték a zenetanulást, hiszen az iskola fontosnak tartja, hogy ők is hozzászokjanak a szerepléshez és persze, legyen sikerélményük is. (Akadnak közöttük olyanok, akiknek sámlira kell állni, hogy elérjék az asztalon a citerát.)

A népzenei tanszak évzáró műsora Fotó: Koppán Viktor

De persze, a szokásokhoz híven felléptek a „nagyok”, a végzős zeneművészeti szakközépiskolások is a koncerten. A műsor felidézte a lucázás régi szokását, amikor a fiúk sorra járták a házakat, és jókívánságokat, termékenységvarázsló rigmusokat mondtak. De előadtak a diákok egy mezőségi betlehemest is. A magyar népzenetár jeles napokhoz fűződő anyagából válogattak a koncertre, amelynek végén a karácsonyi dalokat tanárok és tanítványaik együtt énekelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában