„Pörgős” pályázati munka

2017.12.13. 09:30

Figyelmesség, és összefogás jellemzi Jenőt

A falunak nagy kihívást jelentett a településfejlesztési operatív programokhoz való kapcsolódás, hiszen a legtöbb pályázat megjelenésekor éppen nem volt polgármestere a településnek – mondta el Kerekes Ildikó polgármester, aki időközi választáson került hivatalba 2016-ban.

V. Varga József

Bálint József helybéli fafaragó Szent József-szobra a Munkás Szent József katolikus templom parkjában áll (balra). Bálint József helybéli fafaragó Szent József-szobra a Munkás Szent József katolikus templom parkjában áll. Fotó: FMH-archív (VV)

– Mégis miként sikerült a kapcsolódás?

– A terület- és településfejlesztési pályázati rendszerbe energetikai vonalon tudtunk sikeresen bekapcsolódni, az orvosi rendelő felújítására 10,2 millió forintos támogatást nyertünk – válaszolta a Hírlap kérdésére Kerekes Ildikó polgármester. A kistelepülések támogatási forrásából 1,6 millió forintot kaptunk, amelyet útjavításra használunk fel. Olyan eszközökre és építőanyagra fordítjuk a forrást, amelyekkel akár saját munkaerő segítségével is el tudunk majd végezni kisebb javításokat.

Bálint József helybéli fafaragó Szent József-szobra a Munkás Szent József katolikus templom parkjában áll. Fotó: FMH-archív (VV)

– Pályáztak egyéb fejlesztésekre is?

–Az orvosi rendelő felújítására nyújtottunk be pályázatot, amelynek jelenleg az eredményét várjuk, valamint eszközparkra is pályáztunk, amellyel a földutak karbantartását, a rézsűk kaszálását, a hótolást, a síkosságmentesítést is saját erőforrással tudnánk ellátni. A konzorciumban készített pályázatban egy traktor beszerzését is célul tűztük ki. Részt veszünk az emberi erőforrás-fejlesztési operatív programban, itt két pályázat eredményét várjuk. Ami megvalósult: pályázati együttműködésnek köszönhetjük az iskolaudvaron épült műfüves futballpályát. Sokat konzultálunk Törő Gábor országgyűlési képviselőnkkel, aki nagy segítségünkre van a reálisan elérhető források megtalálásában.

– Láttam, hogy a községházán és a könyvtárban is berendeztek egy-egy kis játszósarkot.

– Ezzel az apró figyelmességgel is igyekszünk lakosságunk közérzetét javítani. Amíg a szülők hivatali ügyeiket intézik, a gyerekek is örömmel foglalatoskodnak a játszósarokban.

Kerekes Ildikó a 2016-os májusi időközi választás óta tölti be a helység polgármesteri tisztét Fotó: FMH-archív (VV)

– Az aprónépre és az idősekre is figyelnek...

– Több mint száz Mikulás-csomag készült az idén, melyet a templomban kaptak meg a gyerekek. A szülők, az egyház, a karitász és az önkormányzat támogatásából megvalósult ajándékozás szép példája az összefogásnak. A nyugdíjasoknak kétszáznyolcvan karácsonyi ajándékcsomagot állítottunk össze az önkormányzati hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában