humán kapacitások

2017.12.21. 21:18

Hat település fogott össze a minőségi közszolgáltatásért

Enyingen és a környékén lévő öt településen – Lajoskomárom, Lepsény, Mezőkomárom, Mezőszentgyörgy és Szabadhídvég – a humán közszolgáltatások integrált fejlesztését, a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását tűzték zászlajukra.

V. Varga József

Petróczi-Domokos-Zugor

Elhangzott: a humán kapacitások fejlesztésére 250 millió forintot nyertek pályázaton az enyingi térségben. A humán közszolgáltatások fejlesztése elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területét érinti, összességében a helyi tudástőkét gyarapítja.

A projektnyitón a konzorciumi partnereket, a települések polgármestereit és a szakmai intézmények képviselőit, valamint a sajtót Petróczi Ferenc szakmai vezető tájékoztatta a térségi programról. Köszöntötte a szakmai fórum résztvevőit Varga Gábor, Dél-Fejér országgyűlési képviselője és Viplak Tibor, Enying polgármestere. Az elnökségben foglalt helyet Domokos Tamás, a Magyar Városkutató Intézet ügyvezetője és Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke.

Petróczi Ferenc (j), Domokos Tamás és Zugor Zsuzsanna Fotó: VV

Amint megtudtuk: a 30 hónapra tervezett komplex térségi projekt hat fő tevékenységcsoportban zajlik. Megvalósul a települési önkormányzatok által fenntartott alapszintű humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek képzése, továbbképzése, valamint tapasztalatcsere a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése érdekében, különös tekintettel a hátrányos helyzetű emberek hozzáférésének biztosítására.

Ösztöndíjprogram segíti a hátrányos helyzetű gyerekek/tanulók/hallgatók közneveléshez, illetve felsőoktatáshoz való hozzáférését. Komplex óvodai szolgáltatás- és eszközfejlesztés történik, elsődlegesen a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai neveléshez való hozzáférése érdekében.

Az alacsony iskolai végzettségű, rossz munkaerőpiaci esélyekkel rendelkező lakosság esélyeinek javítására a helyi és egyéni szükségletekre, valamint adottságokra reflektáló felnőttoktatási és felnőttképzési tevékenységeket indítanak.

Modellprogramot valósítanak meg a korai iskolaelhagyás megelőzésére a szociális hátrányokkal küzdő csoportok részére a célcsoport aktív bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában