Életrajt támogatással

2017.12.01. 20:18

15 fiatal pár kap lakástámogatást Felcsúton

Második fordulója zajlott le az idén indított lakástámogatási rendszernek. 15 pár örülhet a lakhatási támogatásnak.

FMH-információ

Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány két támogatottja Szabó Anita és Szabó Ferenc (Alcsútdoboz)

44 millió forint támogatásról döntött a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriuma. Az életkezdési támogatásra eddig 15 fiatal pár adta be kérelmét, Alcsútdobozról 8, Felcsútról 7 család pályázott: 4 esetben építésre vagy új lakás vásárlásra, 3 esetben használt lakás vásárlásra és 8 esetben felújításra érkezik a pénzügyi segítség.

A Mészáros Lőrinc által idén létrehozott alapítvány célja vissza nem térítendő pénzügyi támogatás nyújtása otthonteremtéshez, felújításhoz, bővítéshez alcsútdobozi és felcsúti 35 évnél fiatalabb házaspárok vagy élettársak részére, akik vállalják, hogy 10 évig otthonuk lesz a település.

Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány két támogatottja Szabó Anita és Szabó Ferenc (Alcsútdoboz) Fotó: Elkán Péter

Az alapítvány tájékoztatása szerint az idei évre 100 millió forint támogatási keret áll a pályázók rendelkezésére. A kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek a gyermekes családok, és azok, akik már legalább három éve Alcsútdoboz vagy Felcsút lakói.

– Mindketten kötődünk szülőföldünkhöz, helyi értékeinkhez, így örömmel támogatjuk a fiatalokat, akik szeretnek itt élni – mondta lapunknak Mészáros Lőrinc alapító felesége nevében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában