a nap 24 órájában

2017.12.13. 13:00

Elfoglaltak a bicskei tűzoltók

Majdnem százzal több káresethez kellett vonulni már idén a bicskei tűzoltóknak a tavalyihoz képest– értesült lapunk.

R. Szolga Réka

baleset

A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság az esetek túlnyomó többségében önállóan avatkozik be, – mondta el Polgár Viktor, a köztestület elnöke. A káresetek nagyobb része a közutakon történt. Mint megtudtuk, az M1-es autópálya egy 29 km-es szakasza tartozik a tűzoltósághoz. Minden bizonnyal az autópálya jelentős járműterhelése, ezen belül pedig a tehergépjárművek forgalma is hozzájárult ahhoz, hogy megemelkedett a tűzoltói beavatkozást igénylő balesetek száma. Polgár Viktor elmondta: a bicskei tűzoltók a nap 24 órájában fel vannak készülve, mivel a nap bármely időszakban számíthatnak riasztásokra.

Az év legjelentősebb káreseményeként az etyeki Korda Stúdióban történteket nevezte meg. Mint ismert, tűz ütött ki egy körülbelül 2200 négyzetméteres csarnokban, ahol fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángoltak. A tűz keletkezésekor 30-40 ember tartózkodott az épületben, mindannyian biztonságos helyre menekültek. Talán kevesen tudják, hogy az elsődleges felderítést és oltást a bicskei tűzoltók kezdték meg akkor.

A bicskei tűzoltók az esetek túlnyomó többségében önállóan avatkozik be Fotó:Pesti Tamás

Az utánpótlás biztosított a városban, de várják a lelkes önkénteseket, akik tenni szeretnének valamit a közösségért. Információink szerint a tűzoltók heti rendszerességgel foglalkoznak az ifjúság nevelésével, közösségi szolgálatosokkal és gyerekek felkészítésével. Idén először írta ki a Bicskei Tűzoltóság azt a gyermekrajz-pályázatot, melynek egyik fődíjaként a legjobb rajzok felkerültek a tűzoltófecskendő oldalára, így egész évben ezekkel a képekkel gurul a tűzoltó fecskendő a káresetekhez.

A karácsonyi időszak sem jelent kikapcsolódást, ekkor gyakoriak a lakás-, kéménytüzek, a téli időjárás miatti közúti balesetek. Mindenesetre munkájukat dicséri az a néhány sor, amelyet hálából juttatott el hozzájuk egy megmentett sérült: „Saját egészségüket nem kímélve, az időjárást nem tekintve, öltözéküket feláldozva védtek és segédkeztek mindenben” – olvasható az üzenetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában