Nosztalgia klub

2017.12.07. 08:30

Bemutatjuk Sebestyén László Gyulánét, az év megyei önkéntesét

Meglepetésként érte az elismerés. Az év Fejér megyei önkéntese díj kitüntetettjével beszélgettünk. 

B. Kiss László

f

Az év Fejér megyei önkéntese díjat – mint arról már hírt adtunk - Sebestyén László Gyuláné, a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület vezetője nyerte el. Kedden, a Szent István Művelődési Házban tartott ünnepélyes átadás után kérdeztük a kitüntetettet.

- Mikor alakult a klub és milyen céllal?

- Hivatalosan 2005-ben jegyezték be az egyesületet. Tevékenységünkkel elsősorban az idősek egészségmegőrzését kívánjuk támogatni.

- Milyen programokat szerveznek?

- Bár még nem voltunk bejegyezve, de mi kezdeményeztük 2003-ban az első mellrák elleni sétát Székesfehérváron. Rendszeresen hívunk orvosokat előadást tartani. Húsvétkor és karácsonykor szociális otthonokat látogatunk, és ugyancsak szoktunk vizitálni a sérült fiataloknál, Polgárdiban.

- Ez már túlmutat az egészséges életmód propagálásán...

- Valóban. Miként az is, hogy gyűjtöttünk az árvízkárosultaknak, valamint a vörösiszap kárvallottjai számára is. De a klub tagjai sportolnak is, továbbá kirándulásokat szervezünk. De csináltunk már kvízvetélkedőt is más klubok bevonásával. Az Öreghegyen pedig minden évben takarítunk, parkosítunk.

- Bizonnyal sok elfoglaltsággal jár a klub vezetése...

- Nem kevéssel, de szívesen csinálom. A díjra pedig úgy tekintek, hogy azzal a tagság tevékenységét ismerték el...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában