Martonvásár

2017.12.21. 20:00

Étellel segítettek a fogvatartottak – 105 darab kakaós kalács készült

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fogvatartottak által készített 105 darab kakaós kalácsot adták át a martonvásári székhelyű Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium lakói részére.

Fmh

t

Az adományt Laczkó Lóránt bv. ezredes ügyvezető igazgató adta át Orbánné Molnár Anikó igazgatónő részére. A kft. igazgatója elmondta, „Adni jó és most megtehetjük, hogy segítünk ezeknek a gyerekeknek. Nagyon jó érzéssel tölt el engem és az itt dolgozó fogvatartottakat is, hogy hozzá tudunk járulni a gyermekek boldogságához.”

Az oktatási intézmény vezetője úgy gondolja, hogy elég szoros kapcsolat köti össze az iskolát a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel és az Annamajori kft.-vel. Az elmúlt napokban a martonvásári objektum elítéltjei színdarabbal készültek a tanulóknak, melyet a börtön falain belül adtak elő. Ezek az alkalmak bűnmegelőzési szempontból is jelentősek, hiszen a diákok, ha még közvetve is, de találkoznak a börtön világgal, ami kellő visszatartó erővel bír. A sütőüzemben dolgozó egyik elítélt elmondta, hogy négy hónapja dolgozik a pékségben, ami a tanulás és munkavégzés lehetőségével nagy mértékben elősegíti a társadalomba történő visszailleszkedését. Hozzátette: jólesik segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában