Sikeres év

2017.11.19. 21:01

Több száz gyereknek segít minden esztendőben a velencei alapítvány

Folyamatosan újabb és újabb célokat ér el a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány. A szervezet nem rég lett alapítvány, klubházat szerzett és további terveik is vannak.

S. Töttő Rita

Csodás oroszkrém tortát kaptak az ünneplők Fotó: Igari Balázs

Egy évvel ezelőtt nyitotta meg klubházát az Európa Parkban a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány, ami nagy lépés volt a szervezet életében – árulta el a Fejér Megyei Hírlap kérdésére vezetőjük, Fekete Zsuzsanna, aki hosszú ideje küzd már a nehéz sorsú családokért, gyerekekért, illetve azokért, akik elé időnként az élet nehezebb feladatokat gördít.

A szervezet klubként kezdte működését még 2014-ben, s hamar kiderült, hogy nagy szükség van rá: táborokat szerveztek a gyerekeknek, és egyre több család került látókörükbe. Mára a Velencei-tó körül bő százötven család, azon belül is legalább 250-350 gyerek segítségére sietnek rendszeresen, ha szükség van rájuk.

Nagy bulival, bohóccal, tortával és Koszti András polgármester meglepetés ajándékával ünnepelték a klubház egyéves évfordulóját, amely egyébiránt újabb célok kitűzésére is sarkallta őket: a terv az, hogy a jövőben – természetesen támogatói segítséggel – saját tulajdonú klubházuk legyen, hogy még a havi bérleti díj összegét is a gyerekekre költhessék. Működésük kezdetekor még álmukban sem gondolták volna, hogy idáig jutnak. Kezdetekkor ugyanis csak arra vágytak, hogy legyen egy hely, ahol adományokat gyűjthetnek és szétoszthassák azokat. Ám amióta berendezkedhettek a klubházban, nincs olyan hónap, hogy ne szerveznének több születésnapi partit is a gyerekeknek, akiknek családjával kapcsolatban állnak.

Idén azonban nem ez az egy ünnepelni valójuk volt: szeptember 12-e óta ugyanis már nem klubként, hanem alapítványként működnek, ami újabb lehetőségek tárházát nyitotta meg előttük.

Csodás oroszkrém tortát kaptak az ünneplők Fotó: Igari Balázs

 

Eseményeikből:

Idén is elindították a Szabad fogas” nevet viselő kezdeményezést, így klubházuk oldalában lehet kitenni és onnan, akinek kell, elveheti a kabátokat, sálakat, sapkákat.

A Videoton FC egy mezt ajánlott fel számukra, amelyet az interneten árverésre bocsátottak, hozzájárulva a kitűzött Mikulás programjaik megvalósulásához.

Hamarosan indul az„Angyal kerestetik” akciójuk is, amelynek keretén belül ismét kihelyeznek (december 2-án, 15 órakor) egy kívánság táblát a Korzón található TDM irodánál. Ezen a táblán kis papírdarabokra írva a gyerekek (és szüleik) elhelyezhetik a Jézuskának szánt kívánságaikat. Az önkéntes „Angyalok” ezeket teljesítik és december 17-én átadják az ajándékokat a gyerekeknek. Angyal bárki lehet, aki vállalja, hogy az ajándékok közül egyet vagy akár többet beszerez, megvásárol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában