Budapest hangjai

2017.11.18. 09:30

Székesfehérvári koncertjén dalpremiert tart a Budapest Voices

Jövő héten a Petőfi Kultúrtanszéken koncertezik a 14 tagú énekegyüttes, a Budapest Voices. A tagságból Lajtai Kati énekesnő (ex-Chrystal) Fehérváron járt, ez alkalomból kérdeztük őt, mivel készülnek a bulira?

Kocsis Noémi

c

A kedves, fiatal énekesnő nem mellesleg egy 16 hónapos baba anyukája, s készségesen válaszolgat a belvárosi bisztróban, egy zöldteát kavargatva. A Budapest Voices ezekben a hetekben mindössze két nyilvános koncertet tart, az évzáró, december 28-i fővárosi előtt éppen Fehérváron: november 23-án este. A 14 tagú énekegyüttesnek egyébként volt már fellépése a városban, de ez lesz fennállásuk első önálló székesfehérvári koncertje. Egy másfél órás best of programmal állnak a Kultúrtanszék színpadára, s ígéretük szerint lesz természetesen az éppen tegnap itt muzsikáló Kowalsky meg a Vega, valamint Quimby, Tankcsapda, Kispál és Borz, Anna and the Barbies és Hiperkarma átdolgozás is, a cappella formában.

A Budapest Voice tagjai öt éve együtt énekelnek, de elfoglaltságaik és családi életük miatt kevés koncertet vállalnak Fotó: Máté Balázs

Lajtai Kati és a háttérmunkát ellátó Nagy Szabolcs tegnap Fehérváron járt, ekkor csíptük el az énekesnőt.

– A fehérvári koncerten a két nagy és a két kislemezünk anyagából hallhat majd válogatást a közönség, igazából már az szokott gond lenni, mit hagyjunk ki az elég terjedelmes repertoárból... A csapat ritkábban énekelt „kakukktojás” meglepetésdalokat, sőt, kifejezetten helyi dalpremiert is ígér a hallgatóságnak az Éld át a csodát! című saját szerzeményükkel – utóbbi nótához klip is készült, amely néhány napon belül felkerül a videómegosztókra.

Lajtai Kati énekesnő Fotó: Kiss Erika

Az idei évben különleges együttműködéseknek örülhetett a Budapest Voice, mesélte Kati, megkereste őket ugyanis a Dumaszínház, hogy rögzíthet-e egy dalt BV-stílusban, karácsonyi jelleggel. Az énekesek felénekelt dalához dumaszínházi szöveg született, a klipben pedig a teljes társulat szerepel, Litka Gergelytől Dombóvári Istvánon át Kormos Anettig. A nagyon vicces végeredményt alig három nap alatt több, mint egymillióan nézték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában