Nyomozócsoport alakult

2017.11.13. 10:00

Van, ahol szándékosságot, máshol elektromos hibát sejtenek a háttérben

Hogy szerencsétlen egybeesések vagy szándékos gyújtogatások borzolják-e a kedélyeket mostanában Gárdony környékén, még korai lenne eldönteni. Az elmúlt időszakban azonban újabb tűzesetek miatt kellett riasztani a tűzoltókat és a rendőröket. 

S. Töttő Rita

A lángok martaléka lett

November 2-án az agárdi csónakház, előtte október 31-én egy gárdonyi bolt raktára gyulladt ki. Nem sokkal korábban nyaralók lettek a tűz martalékává a gárdonyi térségben. A helyiek találgatásba kezdtek: gyújtogató lehet a városban? Az utcán és a közösségi oldalon is elhangzik mostanában: kezd durvulni és érdekessé válni a helyzet, mások szerint pedig ez már olyan, mint egy „rossz akciófilm”. A helyiekben felmerült az is, hogy szervezni kellene egy lakossági biztonsági hálózatot, amellyel megelőzhetőek lennének a hasonló esetek.

A csónakház kapcsán szándékosságot feltételeznek a szakemberek
Fotó: Koppán Viktor

Pedig lehet, hogy tényleg csak a véletlenek szerencsétlen összjátéka okozta az egybeeséseket? Az október végi boltraktár tüzénél például információink szerint már korábban is voltak problémák az elektromos berendezéssel. Valószínűleg most is ez okozta a lángokat. Az agárdi, Chernel utcai nyaralóknál azonban már más a helyzet. A rendőrség nyomoz. A vízi sporteszköz-kölcsönző épülete kapcsán a tűzoltók is már másként látják a helyzetet: felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított a tűz keletkezési okának, körülményeinek felderítésére.

A lángok martaléka lett

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon pedig azt mondták: a Gárdonyi Rendőrkapitányság illetékességi területén történt tűzesetek kapcsán egy nyomozócsoportot hoztak létre, amiben a katasztrófavédelem munkatársai is részt vesznek. Ezen túl az érintett területeken fokozzák a rendőri jelenlétet. „A tűzesetek érthető módon a helyi lakosságban riadalmat keltettek, azonban fontos tisztázni, hogy ezeknek csak egy kis része az, ami miatt rongálás miatt büntetőeljárást indítottunk.

Nyaralótűz után
Fotó : FMH-archív

Ezen belül pedig az Agárd, Chernel utcában történt tűzesetek azok, ahol alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az elkövető/elkövetők ugyanazok lehetnek. Öt büntetőeljárás van jelenleg folyamatban ebben a lokációban” – kaptuk a választ a megyei rendőröktől. Nyilván, miután a tűzoltók a csónakház kapcsán is szándékosságot sejtenek, így újabb eljárásra lehet számítani a témában. A köztudatban persze nyilvánvalóan összemosódnak ezek az esetek azokkal, amelyek az elhanyagoltságnak vagy éppen a véletlennek köszönhetőek, ám akárhogy is van, érdemes nyitott szemmel járni! Így gondolja ezt a rendőrség is, amely hangsúlyozza: természetesen a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai minden olyan lakossági jelzést szívesen fogadnak, ami a bűncselekmények felderítésében segítségükre lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában