beruházás

2017.11.07. 11:30

Megújul a Rákóczi úti óvoda – Jövőre költözhetnek

SZÉKESFEHÉRVÁR – 367 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatásból újulhat meg a Rákóczi úti óvoda, a munkaterületet tegnap adták át a kivitelezőnek.

fmh

Kezdődik a Rákóczi úti óvoda felújítása

Fotó: Fehér Gábor

Erre a nevelési évre az intézmény átmenetileg bezárta a kapuit, a gyerekek legközelebb jövő ilyenkor foglalhatják el ismét a csoportszobákat és az udvart – viszont az ígéretek szerint akkor már szépen felújított és jobban felszerelt állapotban. Az épületen kívül és belül elektromos és fűtésrendszer felújítás, nyílászáró-csere, tető-, homlokzat és pinceszinti szigetelés, teljes burkolatcsere, valamint akadálymentes vizesblokk kialakítása történik meg a következő esztendő leforgása alatt, az utóbbi feladat lift beépítését is magával hozza, s a játszóudvart is megújítják, több új játszóeszközt telepítenek.

Kezdődik a Rákóczi úti óvoda felújítása
Fotós: Fehér Gábor

A munka idejére a 6 csoport 150 kis óvodását más intézményekben helyezték el, a munkaterületet pedig tegnap átadták a kivitelezőnek. A felújítás ráfér az intézményre, esők idején vagy viharos időben gyakran beázott, ablakai maguktól kinyíltak. A kivitelezés határideje jövő nyár vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában