PC gaming

2017.11.02. 20:49

Tarol az e-sport!

Az e-sport gyűjtőfogalom a szervezett, versenyalapú számítógépes játékokkal való foglalkozásra, amit rendszerint profik űznek.

V. Varga József

Sportcsarnokokat tölt meg az e-sport

Forrás: internet

Nem játék ez gyermek, hanem nagyon kemény üzlet! Igen, új kölykök jelentek meg a téren. Főleg dél-koreaiak...

Az átlagembernek az e-sport szó kapcsán vagy nem jut eszébe semmi, vagy nagyjából tudja, hogy miről van szó, de egyáltalán nincs jó véleménnyel a témáról – erősíti meg Varga Péter, a The Nerd Tavern szerkesztője az általánosan elfogadott alapvetést. Többen már magát a kifejezést is tévesnek tartják, mondván, hogy ez nem sport.

Pedig hát mi is a sport? Meghatározott célú tevékenység a testedzésre, a versenyzésre, a szórakozásra, az eredmény elérésére, a képességek fejlesztésére. A sport kifejezés a francia desporter (mulatságoknak élő) szóból származik. Az angolban a 15. század közepe táján fordult elő először szórakozás, időtöltés értelemben. Vagyis...

Egyre több cég lát komoly üzleti lehetőséget ebben a nagy tömegek számára mindeddig ismeretlen szektorban, ami egyáltalán nem véletlen, ráadásul a szponzorációs megoldások valóban nagyban hajaznak a klasszikus sportoknál tapasztaltakhoz. Az egészen biztos, hogy összetett, első ránézésre nehezen kommunikálható témáról van szó, amihez sokan talán nem is a megfelelő módon nyúlnak hozzá.

Manapság akár 40-50 ezer rajongó is összegyűlhet egy- egy e-sport viadalra, és elfoglalhat egy egész sportstadiont. Hatalmas üzlet – online és élő arénákban is. Rengeteg ember mindenféle formában fogyasztja: 2014-ben 205 millió néző fordult meg ezen a téren. A 2014-es League of Legends világbajnokság döntőjén például 40 ezer rajongó jelent meg a szöuli Sangam stadionban.

A hír nem régi: a Debreceni Egyetem e-sport tantárgyat indított. És úgy tűnik, a párizsi világjátékokon olimpiai sportág lesz az e-sport...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában