Az erdő és a vad tisztelete

2017.11.07. 07:30

Sára, a szelíd dámszarvas – bevették a simontornyai várat

CECE – Az általános iskola 3. osztályos tanulói Tamásiba és Simontornyára látogattak. Úti céljuk a vadaspark, illetve a vár volt – mesélte Komáromi Éva tanítónő.

Szabóné Várady Katalin

A tamási vadaspark növény- és állatvilágával ismerkedtek a cecei gyerekek

Forrás: az iskola

A vadasparkbeli tanulmányi kiránduláson a hely természeti értékeinek megismerésére, a vaddisznók és a szarvasok megfigyelésére, valamint a környezet- és a természetvédelemre törekedtek az ifjú túrázók tanítóik közreműködésével. Az állatok szelídek és barátságosak voltak, mindenki megsimogathatta őket. Természetesen a kerítés mögött. A földbe süllyesztett kunyhó speciális üvegén keresztül a kis megfigyelők láthatatlanok maradtak a vadak számára: gyönyörű gímszarvasok és dámszarvasok bukkantak elő az erdőből. A kilátóból fantasztikus panoráma – a tolnai erdőség – tárult a kíváncsi szemek elé. A gyerekek Sárával, a különösen szelíd dámszarvassal is megismerkedtek. A barátságos jószágot már kiskorától kezdve emberi kézhez szoktatták.

A tamási vadaspark növény- és állatvilágával ismerkedtek a cecei gyerekek
Forrás: az iskola

A vadaspark ismeretterjesztő táblái az erdőség növény- és állatvilágát mutatták be, új és új ismereteket adva a diákoknak. A tamási túrába még egy parkerdei séta is belefért. A simontornyai vár a település szívében helyezkedik el, igazi látványosság. Simon az 1270-es években építtette, róla kapta a kisváros a nevét. A szemlélődést követően a cecei vizitálók két múzeumpedagógiai órán vettek részt. Az első egy képzeletbeli időutazáson keresztül engedett bepillantást a vár különböző korszakaiba, míg a második óra középpontját a reneszánsz kor alkotta. A gyerekek korhű ruhákba is beöltöztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában