Szép házak, virágos porták

2017.11.22. 12:30

A kisváros tíz családját is díjazta a Bodajkért Közalapítvány kuratóriuma

A Bodajkért Közalapítvány kuratóriuma hetedik alkalommal ítélte oda a Szép ház, virágos porta megtisztelő címet.

B. Kiss László

Vasárnap délután a bodajki polgármesteri hivatal tanácstermében adtak át a díjakat. A képen az elismerésben részesült porták gazdái

Fotó: Nagy Norbert

Az alapítvány alapvető célkitűzése, hogy elősegítse a városkép esztétikusabbá tételét, a kulturált, egészséges környezet kialakítását, a lakóépületek, kertek, udvarok, utcák virágosítását – tudtuk meg Zubán Lászlótól, a kuratórium elnökétől, aki elmondta azt is, hogy szeretnék, ha az elkövetkező években Bodajk is csatlakozna a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai májusban tartották az első szemlét, majd a nyár folyamán további helyszíni bejárásokat tartottak, s ezek után tettek javaslatot a díjazottakra.

Ezen javaslatok alapján a kuratórium, a grémium tíz Szép ház, virágos porta díjat ítélt oda.

Az ünnepélyes átadót vasárnap tartották a városháza tanácskozótermében.

Vasárnap délután a bodajki polgármesteri hivatal tanácstermében adtak át a díjakat. A képen az elismerésben részesült porták gazdái
Fotós: Nagy Norbert

Az ünnepség a kuratórium elnökének köszöntőjével kezdődött, majd Wurczinger Lóránt polgármester gratulált a díjazottaknak, és megköszönte az alapítvány munkáját.

A rendezvényt az általános iskola tanulóinak műsora színesítette.

Fellépett: Varga Balázs és Szabó Kata Szófia, akiket Lánczosné Taligás Ildikó tanítónő készített fel. l

Az emlékplaketteket és az okleveleket az alapítvány elnöke és a polgármester adta át.

A díjazott porták tulajdonosai közül ketten is szót kértek.

Varvasovszki József saját maga és a többi díjazott nevében is megköszönte az elismerést, majd közvetlen környezete, illetve Bodajk festői szépségeit ecsetelte. Almádi István – a köszöneten túl – az alapítvány széles körű tevékenységét méltatta néhány szóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában