Idősek napja

2017.10.16. 08:30

Száznyolcvanhárom esztendő kettejüké! – Sárkeszin köszöntötték a szépkorúakat

Sárkeszi – A hatszáz lelkes kis faluban őszintén figyelnek egymásra az emberek: különösen a gyerekekre, de a szépkorúakra csakúgy.

V. Varga József

Bányóczki Jánosné Nagy Mária és Csákvári János

Fotó: V. Varga József

Korunkat ne a naptár számlálja, hanem a lelkünk mutassa meg, hány évesnek is érezzük magunkat – fogalmazta meg idősek napi köszöntőjében Farkas Gyuláné polgármester szombaton, a faluházban megrendezett ünnepségen.

– Kedves vendégeink, önök semmit se öregedtek! Szemükben ott a szeretet, arcukon a mosoly. Az életszeretet, a kedvesség és a bölcsesség mindenkit fiatalon tart. Nem számít az ősz haj, a ráncok, fiatalságuk belülről árad – folytatta az elöljáró. – Köszönjük a példamutatást, az emberi értékeket, a tapasztalataikat, a féltésüket, a gondoskodásukat!

Bányóczki Jánosné Nagy Mária és Csákvári János
Fotós: V. Varga József

A nyugdíjasoknak iskolások verseltek: Horváth Levente, Rimán Alex, Rozgics Alexandra és Rozgics Tamás.

Az önkormányzat és a képviselő-testület nevében Farkasné Marika polgármester és Kőhegyi László alpolgármester külön ajándékkal kedveskedett a település két legidősebb polgárának, a 93 esztendős Bányóczki Jánosnénak, született Nagy Máriának és a 90 éves Csákvári Jánosnak.

A vacsora előtt Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor örökzöld slágerekkel és operett melódiákkal szolgált az ünnepelteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában