ReforMaraton 500

2017.10.16. 17:31

Emlékfutás: a reformáció embereket, népeket formált át

Cece – A ReforMaraton 500 maratonfutói a napokban jutottak el a faluba, ahol az általános iskolások népes csapata fogadta őket.

V. Varga József

A futók a diákokkal közösen juttatták célba a tételeket a református templomhoz

Forrás: Egyházközség

Bardócz Csaba ikafalvi (Erdély) lelkipásztor és társai a hónap elején startoltak a németországi Wittenbergből, hogy a reformáció havában ötszáz Kárpát-medencei gyülekezethez juttassák el Luther Márton 95 tételének magyar fordítását.

Amint Gajdos János lelkésztől megtudtuk: a futók a diákokkal közösen juttatták célba a tételeket a cecei református templomhoz.

A futók a diákokkal közösen juttatták célba a tételeket a református templomhoz
Forrás: Egyházközség

A ReforMaraton 500 futás a figyelemfelkeltésre fókuszál, arra, hogy a reformáció nem egyszeri, befejeződött esemény, hanem a maratonfutáshoz hasonlóan egy folyamat, amely az ember egész életét átfogja. Célja a folyamatos belső, lelki megújulás, amelyet elválaszthatatlanul követ a – a reformáció nyomán is megjelent – külső megújulás egyházi és társadalmi szinten.

Az erdélyi lelkész is erre a megújulásra biztatta a megjelenteket, majd jelképesen kiszögezték a templom ajtajára a tételek másolatát. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában