helyi arcok

2017.10.28. 10:00

Milán, aki Párizstól Fehérvárig futott a Telekisekkel

A nemrég indult sorozatunkban olyan Fejér megyei személyeket mutatunk be, akiknek életpályája, eredményei példaként szolgálhatnak mindannyiunknak.

Horváth Csilla

Molnár Milán az iskola 10. osztályos tanulója is részt vett a Teleki Blanka sírjától indult váltófutáson. A fiú életében mindig is fontos szerepet töltött be a sport, ezért is döntött úgy, hogy részt vesz a rendezvényen.

Molnár Milán

- Kiskorában még a mesék helyett is focit nézett a tv-ben, úgy tanult meg olvasni, hogy nézte a meccseket és a csapatnevek rövidítését összeolvasta. Egész életét befolyásolta a sport. – meséli lelkesen édesanyja.

Milán labdarúgó karrierjének kezdetén.
Forrás: Molnár Milán

Ötévesen kezdett játszani a móri csapatban, aztán kilencéves korában került a Vidibe, ahol több mint hat éven keresztül rúgta a bőrt.

Forrás: Molnár Milán

-Kapusként kezdtem, majd az utolsó egy évben mezőnyjátékosra cseréltek, valószínűleg a magasságom miatt. Idén nyáron visszaigazoltam Mórra, ekkor döntöttem el, hogy részt veszek a futáson. A többiek május óta készültek a váltóra, a palotavárosi tavaknál tartottak edzéseket. Nekem két hetem volt felkészülni rá, de a foci miatt jó erőnlétben voltam, így nem jelentett problémát.

Milánt édesanyja támogatta a felkészülésben. A fotón az utolsó edzések egyikén láthatók.

-Az első napon Párizs külvárosában futottam. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam az út során. Az utolsó tíz kilométer már nagyon fájt, de a hatalmas tömeg, és a büszke fogadtatás mindent kárpótolt.

Forrás: ÖKK

Milán számára nélkülözhetetlennek számít a mozgás. Bár kapusként játszott sokáig, mióta kikerült a mezőnybe, nagyon tetszik neki, és sok terve van a jövőre nézve. Móron az U19-es csapatba jött vissza, ahol négy évvel idősebbekkel játszik.

- A futás az jól megy, jók a reflexeim, viszont technikailag még hátráltatva érzem magam a többiekhez képest, hiszen ők 6-8 éve kint vannak a pályán. Szívesen csatlakoznék Futsal csapathoz, de sajnos erre a közelben nincs lehetőségem.

Milán tervei között szerepel, hogy jövőre maratont fusson, illetve továbbtanulását is testnevelés irányban képzeli el.

A barátnője is részt vett az eseményen, az első évfordulójukat ünnepelték az Eiffel toronynál.
Forrás: Molnár Milán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában