Elismerés

2017.10.02. 07:00

Egy kiváló pedagógus vehette át a Fricsay-díjat a zene ünnepén

A Zenei Világnapot köszöntötték vasárnap az Alba Regia Sportcsarnokban. Felléptek a város kórusai, zenekara, az iskolák tehetséges diákjai.

Szabó Zoltán

Gottliebné Kálmán Terézia az idei, 2017-es Fricsay-díjas

Fotó: Fehér Gábor

Hagyományosan ezen az ünnepen adják Székesfehérvár zenei kitüntetését, a Fricsay Richárd-díjat. Ebben az évben Gottliebné Kálmán Terézia tanítónő vehette át az elismerést Cser-Palkovics András polgármestertől.

Gottliebné Kálmán Terézia az idei, 2017-es Fricsay-díjas
Fotós: Fehér Gábor

A méltatásban egyebek között elhangzott: Gottliebné Kálmán Terézia élete a gyermekek oktatása. 1978 óta tanított az Ének-zenei Általános Iskolában, majd jogutód intézményében, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Tavaly augusztusban vonult nyugdíjba, közel negyven éven át volt meghatározó pedagógus egyénisége az iskolának, lelkiismeretesen, nagy odaadással végzett munkája példaértékű. Tanítóként kiváló osztályközösségeket teremtett, a szülőkkel kialakított szeretetteljes kapcsolata nevelőmunkája fontos része volt. Szakmai igényessége, precizitása, munkaszeretete és módszerei tették kiváló pedagógussá. Szeretettel emlékeznek rá és visszajárnak hozzá volt tanítványai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában