Útavatás

2017.10.09. 12:30

Hordót gurítottak Csőszön, az Ady utcában

Az ezres lélekszámú kistelepülésen ünnepre készülődtek szombaton délelőtt. Két utat is avattak, a megújult Ady és Temető utcát.

V. Varga József

Megújult a faluban az Ady Endre és a Temető utca. Az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatásából 20 millió forinthoz jutott Csősz, mely összeget a két legrosszabb állapotban lévő utca rendbetételére, aszfaltozására fordítottak. Az ünnepségen avatóbeszédet mondott Földesi Gábor polgármester és Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, s a nemzeti színű szalagot is ugyanők vágták át.

A belterületi úthálózat fejlesztésében van még tennivaló a faluban – fejtette ki lapunknak a polgármester, de örülnek annak, hogy ez a két utca megújulhatott. Az országgyűlési képviselőtől megtudtuk: az egészségház kialakítása a közbeszerzési szakasznál tart, a terület- és településfejlesztési operatív programban Csősz 66 millió forintot nyert az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére. A honatya elmondta azt is, hogy az ezres lélekszánú kistelepülésen a művelődési ház mintegy 80 millió forintos felújítására is pályáztak, melyről pár hónap múlva várható döntés.

Az útavatáson – a hagyományokhoz hűen – Varga Gábor és Földesi Gábor hordót is gurított az Ady utcában, majd a csőszi táncosok ropták az aszfalton, Bodó Tamás vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában