Idősek napja

2017.10.25. 16:25

Ketten vasdiplomát, ketten gyémántdiplomát vettek át Abán

Aba – Az idősek napja alkalmából a város szépkorú polgárait köszöntötte az önkormányzat szombaton a Kultúr Közösségi Házban. Műsorral, szép és igaz szavakkal, vendéglátással.

V. Varga József

Sági Mihályné (b), Surányi Lászlóné, Szarvas Lászlóné és Bor Józsefné

Fotó: V. Varga József

Kossa Lajos polgármester négy pedagógust külön is köszöntött az ünnepségen: ketten vasdiplomát, ketten gyémántdiplomát vehettek át. Bor Józsefné (Joli néni) és Sági Mihályné (Ani néni) 65 esztendővel ezelőtt kapta meg tanítói oklevelét, míg Surányi Lászlóné (Panni néni) és Szarvas Lászlóné (Marika néni) 60 éve.

A város első embere személyes emlékeit is felelevenítette a lámpásként világító tanítónőkről szólva. Egyebek között szóba került a matematika tudománya, amit akkoriban még csak számtanként emlegettek; a pávakör mindennapjai; az iskolaigazgatói együttműködés a rendszerváltás első képviselő-testületével; az abai gyerekek elindítása, terelgetése életútjukon; a tudás átadása; a közösség szolgálata.

Jeleket, üzenetet hordoz az ünnep! – emelte ki a polgármester. Emléket, kötődést, békét és égi fényt. Becsületet, tisztességet, szívet és lelket. És főleg példát, amit követhetünk! Négy szót külön is kiemelt gondolatai sorában: tanító, vas, gyémánt és teremtés.

Sági Mihályné (b), Surányi Lászlóné, Szarvas Lászlóné és Bor Józsefné

„Egykori tanítóink megtették mindazt, amit megkövetelt tőlük az élet, a Jóisten” – tette hozzá Kossa Lajos. „Sugározzanak felénk továbbra is békét és szeretetet!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában