Fejlesztés

2017.09.26. 17:58

Új fogorvosi rendelő Felcsúton

A legkorszerűbb eszközökkel, röntgennel, sterilizálóval felszerelt fogorvosi rendelőt adtak át a faluház emeletén.

Zsohár Melinda

Hargitai László fogorvos, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Mészáros László és Szabó Péter felcsúti képviselők, Tóth Erika alcsútdobozi polgármester

Fotó: Varga Ildikó

Eredetileg is fogorvosi rendelőnek tervezték a faluházban azt a két helyiséget, amelynek egy részét legutóbb leválasztották, s ólomajtóval láttak el. Itt kapott helyett a fogorvosi röntgen készülék, ami nagyvárosokban sem áll minden rendelőben az orvos rendelkezésére. Alcsútdoboz és Felcsút közösen pályáztak egészségügyi beruházásra, s 53 millió forintot nyertek az alcsútdobozi egészségház felújítására, s a felcsúti rendelő végleges felszerelésére. Utóbbira 11 millió forintot költöttek – számos berendezési tárgy és eszköz már a raktárban várta a használatba vételét.

Hargitai László fogorvos, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Mészáros László és Szabó Péter felcsúti képviselők, Tóth Erika alcsútdobozi polgármester
Fotós: Varga Ildikó

Mészáros Lőrinc polgármester az avatáskor elmondta: a felcsútiak régóta szerettek volna fogorvosi rendelőt, hiszen még soha nem volt sajátjuk. Bár nincs messze a szomszédos alcsútdobozi fogászat, a falusi ember szívesen veszi, ha nem kell sehová mennie a korszerű ellátásért, mondta Mészáros Lőrinc Az alcsútdobozi egészségház jelenleg felújítás alatt áll, így most az ottaniak járnak ide kezelésre. Hargitai László fogorvos több évtizede látja el a házi fogorvosi teendőket, asszisztense szintén hosszú ideje dolgozik együtt a doktorral, a páciensek többségét gyerekkoruktól ismerik.

Fotós: Varga Ildikó

Hargitai László a megnyitón megjelenteknek megmutatta a legújabb eszközöket, a különleges fogorvosi széket, s a látványra rémületes fogókat, egyebeket. A mai eljárások lényegében fájdalommentesek, s a tíz-húsz éve menthetetlen fogakat is megmentik a (jó) fogorvosok a mai eljárások, anyagok segítségével. Sok desztillált vizet használnak a rendelőben, ezt eddig vásárolták, mostantól helyben állítják elő. A sterilizálás is leegyszerűsödött, s mégis biztonságosabb, mondta Hargitai doktor. Az avatás után azonban hiába kapacitálták a vendégeket egy gyors foghúzásra, nem akadt rá bátor vállalkozó. Ez a viccelődés nem maradhatott el a fényes műszerek és fogók látványában.

 

Hargitai László fogorvos
Fotós: Varga Ildikó

 

Fotós: Varga Ildikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában