Lakatfal

2017.09.13. 20:10

A szüreti felvonulás fontos állomása Jenőn

A szüreti karaván a falu széléről indult, a menetet a betyár vezette, aztán jött a bírói hintó, majd a lovasok, a kocsisok.

V. Varga József

Íme, a lovas bandérium! Néhány képviselője...

Fotó: V. Varga József

Az első megálló – a hagyományok szerint – a Levendulás parkban várja évről évre a cifra kompániát, a lakatfalnál. Apró kulcsok repülnek ilyenkor a kukoricásba. A 2014-es szüreti felvonuláskor avatták a levendulás mellett a szerelmesek lakatfalát, sőt, egyben az újszülöttekét és a mindenkori szüretelőkét is.

Most szombaton Kerekes Ildikó polgármester öt újszülöttet köszöntött a ceremónián, szüleikkel egyetemben. Gazdára találtak a kis lakatok, és azt is megtudtuk, hogy a képviselő-testület rendelete alapján az újszülöttek 30 ezer forintos támogatásban részesülnek.

Íme, a lovas bandérium! Néhány képviselője...
Fotós: V. Varga József

Az idén, némi „csúsztatással”, csupa két keresztnevű gyermeket „hozott a gólya” Jenőbe. Két fruskát: Csizmadia Annamáriát (Anna Máriát...) és Vermes Vanessza Valériát; valamint három legénykét: Frank Bence Dominikot, Ignácz Máté Leventét és Szabó Patrik Bálintot.

A kisbíró, Kósa Máté rigmusokba szedte a faluban egy év alatt történteket, majd az esti szüreti bálba hívogató táncot bíró uram, Jónás Dávid és a bíróné, Farádi Karola indította. Szinte a csikós hölgyek és urak is táncra perdültek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában