Székesfehérvár

2017.09.28. 15:36

Hazafiság iskolája – színes pedagógiai program a hagyományőrzésért

A hazaszeretetre nevelés is célja a Hazafiság iskolája elnevezésű pedagógiai programnak, amelyet csütörtökön konferencián mutattak be.

Bokros Judit

Sipos Imre előadásával kezdődött a konferencia

Fotó: Pesti Tamás

A múlt hétvégén indult Honvédfesztiválhoz kapcsolódva rendeztek konferenciát a Városházán a Hazafiság iskolája címmel, amelyen a pedagógiai program volt a téma. Ennek kezdeményezője és a konferencia szervezője a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. Az elnök, Karsai Béla köszöntőjében elmondta: civil szervezetként céljuk a hazaszeretetre nevelés, a honvédelmi hagyományok ápolásának terjesztése már gyermekkortól. Jó lenne, ha az ismeretek megszerzéséhez az iskolákban is hozzásegítenék a tanulókat, az életkornak megfelelő módon. Ebben jelenthet segítséget a Hazafiság iskolája.

Sipos Imre előadásával kezdődött a konferencia
Fotós: Pesti Tamás

Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója hozzátette: a 2011-ben indult program gazdag és népszerű, s azt a pákozdi Katonai Emlékpark, a Honvédelmi Minisztérium, a fehérvári önkormányzat mellett a kormányhivatal is támogatja. Különösen fontos ez, mert a rendszerváltás után a honvédelmi és hazafias nevelés háttérbe szorult. Pótolni kell a lemaradást, amelyhez hozzájárulhat a Hazafiság iskolája módszer. Cser-Palkovics András polgármester az elnökséget és a megjelent tanárokat, intézményvezetőket köszöntve felhívta a figyelmet arra: szimbolikus jelentőségű, hogy egy civil szervezet hívta össze a konferenciát, és a résztvevők köre is szimbolikus jelentéssel bír. Ezután méltatta a HTBK tevékenységét, a Hazafiság iskolájáról pedig elmondta, hogy annak köszönhetően 3-4000 fiatal fordul meg a pákozdi emlékparkban. A program a jövőben akkreditált lehet.

A konferencián több előadás hangzott el, elsőként például Sipos Imre, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója beszélt a hazafias nevelés elemeiről az oktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában