Székesfehérvár

2017.09.26. 11:40

Mindenkit várnak az emlőrák elleni sétára!

Hetedik alkalommal szervezik meg idén az emlőrák elleni sétát, melynek jelszava: az időben felfedezett daganat gyógyítható – hangsúlyozta a sétára hívó keddi sajtótájékoztatón Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztési koordinátora.

S. Töttő Rita

Forrás: Archív

A séta október 7-én 11 órakor indul az Országalmától, amelyen részt vesz Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Závodszky Noémi színművész, a séta nagykövete és Schéda Szilvia, a Fehérvár Televízió szerkesztő-riportere. A sajtótájékoztató résztvevői a szűrés, valamint az önvizsgálat fontosságára hívták fel a figyelmet, kiemelve: „a kis daganat nehezen észrevehető, de könnyen gyógyítható. A nagy daganat könnyen felfedezhető, viszont nagyon nehezen gyógyítható…”.

Forrás: Archív

Az október 7-i eseményen a város közéletének számos szereplője részt vesz, sportolók, sportegyesületek, nyugdíjas klubok, az ÁNTSZ, a Humánszolgáltató, a Fehérvár Hangja, a Fehérvár Szépe és udvarhölgyei, de ott lesznek azok a szakemberek is, akiknél jelentkezni lehet emlőszűrésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában