Székesfehérvár

2017.09.18. 09:00

Tavasszal új aszfaltot kap Felsőváros

Ősszel a zöldfelület rendbetételével, majd tavasszal teljes aszfaltozással folytatódik a terület rehabilitációja azokban a felsővárosi utcákban, ahol nemrég fejeződött be a csapadékcsatorna építése.

Házi Péter

A burkolat teljes helyreállítására tavasszal kerülhet sor a felsővárosi utcákban

Fotó: Bácskai Gergely

Földi Zoltán önkormányzati képviselő a helyszínen úgy fogalmazott: A mendemondák ellenére szeretné megnyugtatni a lakosságot, hogy a csapadékcsatorna kiépítése után, a következő hónapokban is tervszerűen folytatódik a rekonstrukció az érintett felsővárosi utcákban.

A burkolat teljes helyreállítására tavasszal kerülhet sor a felsővárosi utcákban
Fotós: Bácskai Gergely

Amint az önkormányzati kommunikációs központ híradásából kiderül, a beruházás befejezésének végső határideje 2018. augusztus 16. A kivitelező a munkálatokkal nagyon jól haladt a nyár folyamán, az ütemtervhez képest előteljesített. A csatorna- és a különböző közműkiváltások elkészültek, azonban még hátra van a zöldterület rendezése és a szilárd útburkolat helyreállítása – hangsúlyozta Laczi Péter, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Közműellátási Irodájának vezetője. A tervek szerint 2017. november 30-ig befejeződik a parkosítás, komoly mennyiségű fát, cserjét ültetnek és füvesítenek. Az útburkolat helyreállítására, a teljes aszfaltozásra 2018 tavaszán kerülhet sor. Ez azért előnyős, mert a tél folyamán a felbontott, megmozgatott talaj szerkezete helyreáll, így az új aszfalton nem fordulhatnak elő repedések, süllyedések. Amennyiben minden a tervek szerint halad, úgy egy negyedévvel hamarabb befejeződhet a terület teljes helyreállítása a Felsővárosban. A kátyúzás folyamatos lesz a téli időszak alatt.

Problémák esetén Csordás Kornél építésvezetőt kereshetik az érintettek a 30 311 99 19 számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában