Ercsi

2017.09.11. 18:48

Változatos programok az Eötvös-napokon

ERCSI – Tizenhetedszer rendezték meg az Eötvös-napokat a városban. Egy hosszú hétvégén át várták a programok a helybelieket, a vendégeket, akik hagyományőrzőkkel találkozhattak, kulturális műsort nézhettek, koncerteken szórakozhattak.

Az idei Eötvös-napok kulturális programokban is bővelkedett. Szombaton több fellépő volt a színpadon, köztük helyi kórus, tánccsoport és vendégek is szórakoztatták a nagyérdeműt.

Fotó: Nagy Ferenc

Az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője, Kovács Edina számolt be a részletekről lapunknak. Mint írja: az első, pénteki programnak az Eötvös Múzeum adott helyet, ahol a közönség A karthausi fia című filmet tekinthette meg. Ebből Eötvös József és Eötvös Loránd kapcsolata rajzolódik ki.

Aznap az önkormányzat, az intézmények és a civil szervezetek helyezték el koszorúikat Eötvös József szobránál, majd megnyílt a Pedagógusok kincsestára című kiállítás a művelődési házban. Az érdeklődők itt a helyi pedagógusok változatos munkáit – például festmények, textilmunkák, kerámiák – láthatják még ezen a héten. A tárlat összeállítása, a tárgyak gyűjtése Szarvas Renáta érdeme.

A művelődési házban pedagógusok munkáiból nyílt kiállítás, amelyen sokféle szemrevaló munkát lehet látni. Az anyag a héten még várja az érdeklődőket
Fotós: Nagy Ferenc

Nagy sikere volt az esti Hippolyt, a lakáj című vígjátéknak Várkonyi András és Sáfár Anikó főszereplésével.

Az időjárás ugyan szombaton kevésbé volt kegyes a rendezvényhez, ám program nem maradt el. Megrendezték a hagyományos kézilabdakupát a sportcsarnokban, illetve a IV. Hagyományőrző Napot. Itt látható volt táborépítés, csatajelenet, párbajbemutató, majd egy búcsúszertartás étel- és italáldozattal.

A színpadi műsorok 13 órakor kezdődtek. Vendég volt Erox Martini, a Tánckavalkádban szerepelt a Jorgováni Rác Kórus, a Zorica Tánccsoport, a Szalintra és a marosvécsi gyermekek csoportja. Őket követte élő koncerttel a Balkan Fanatik. A gyermekeket a Portéka Színpad műsora kötötte le. Őket követte a Unique, majd a komlói Triyo. Fellépett még a Bex, ami egy fiatalokból álló, feltörekvő együttes, az estet pedig Dj Szatmári zárta.

Az idei Eötvös-napok kulturális programokban is bővelkedett. Szombaton több fellépő volt a színpadon, köztük helyi kórus, tánccsoport és vendégek is szórakoztatták a nagyérdeműt.
Fotós: Nagy Ferenc

Vasárnap a hagyományos kispályás labdarúgótornával indultak a programok. A motorok és autók szerelmeseit a Duna-part várta: egész nap tartott a veterán autó-motor kiállítás, a modellrepülő- és drónbemutató, volt ugrálóvár, gyermekmotorozás és quadozás, vezetéstechnikai szimulátorok és motoros csónakáztatás. Délután indultak útnak a veterán autók és motorok a városban, a Veterán Járművek Kedvelőinek Baráti Társasága szervezésében. A délután házigazdája az Ercsiben már jól ismert Kőváry Barna volt. Az ő tolmácsolásában láthattuk Mókus show-ját, aki szinte már elengedhetetlen szereplője a vasárnapi rendezvényeknek. Őt követte az égben Veres Zoltán műrepülő bemutatója, aki búcsúzóul szívet rajzolt Ercsi egére. Az estet a Duna-parton a Rock Fanatik élő koncertje zárta.

A klasszikus zene rajongói a katolikus templomban hallhatták a Jubileumi Eötvös Kórus újabb fellépését. Összességében mindenki megtalálhatta a magának való programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában