Ünneplés

2017.09.29. 12:30

Már húsz éve dalol együtt a dégi Búzavirág népdalkör

Jubilál a dégi Búzavirág népdalkör, amelynek tagjai az elmúlt két évtized alatt számos sikert értek már el helyi és országos szinten egyaránt.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

- Húsz évvel ezelőtt az akkor már nyugdíjas Gárdonyi Péterné találta ki, hogy egy dégi csoport is induljon a székesfehérvári Ki-Mit-Tud?-on. A csapat felkészítésére engem kért fel – mesél Lázár Melinda a Búzavirág népdalkör indulásáról.

- Kezdetben kicsit ellenkeztem, mert nem tudtam, hogy a Szivárvány Kamarakórus mellett is tudnám-e megfelelő szinten végezni ezt a feladatot. Végül meghallgattam tíz-tizenöt embert, akiknek olyan szép hangjuk volt, hogy nem tudtam nemet mondani a felkérésnek – teszi hozzá a dalkör vezetője. Azt, hogy Melinda nem túloz, jól mutatja: már az első fellépésükkor kiemelték a dalkört.

Rendezvényről rendezvényre jár a jubiláló, országos arany minősítéssel is rendelkező dégi Búzavirág népdalkör

A tagok vegyesen nők és férfiak, javarészt nyugdíjasok – ennek köszönhetően jó kapcsolatot ápolnak a helyi Margaréta Nyugdíjas Klubbal. A kezdeti felállás a húsz év alatt változott, mivel többen már sajnos nem élnek az énekesek közül. Azonban mindig érkeztek új tagok, így a kezdeti nagyjából tizenöt fős létszám most is megvan.

- A nyugdíjasok mellett, a a régi dalkörökhöz hasonlóan, mi is felkaroljuk a fiatal dégi tehetségeket. Korábban tagunk volt például Katona Lóránt vagy Völgyi Daniella, most pedig Illés Bence és Tatai Dominika énekel velünk, illetve szólózik – mondja az alapító. Sörös Tibor vezetésével sokszor citerások (Molnár Gyuláné és Szanyi-Nagy Zsoltné) is csatlakoznak a fellépőkhöz.

A búzavirágosok az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud rendszeres fellépői, és országos arany minősítésekkel is büszkélkedhetnek. Bemutatkoztak már országszerte több helyen, de országhatáron túl is, például a testvértelepülés Piveronéban. Ezúttal Egerbe készülnek, egy háromnapos rendezvényre.

Tortával ünnepelték a kerek évfordulót
Fotós: Pesti Istvánné

A jubileumot is méltó módon megünnepelték.

- Régi barátainkkal, az igari, a magyarkeszi és a mezőszilasi népdalkörrel karöltve, közös énekléssel kezdtünk. Ezt követően az önkormányzat részéről – amely az elmúlt évek alatt sokat támogatott minket – Mészárosné Deres Tímea mondott köszöntőt. A vacsorát szülinapi torták tették még különlegesebbé, este pedig a kislángi Dudar Feri zenélt nekünk – meséli Melinda. Ahogyan ő fogalmaz:

- Amíg bírjuk, addig énekelünk – a saját magunk, és mások örömére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában