fényes nappal

2018.11.10. 12:34

Öngyújtót kért, majd kirabolta áldozatát egy férfi Fehérváron

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki november 8-án Székesfehérváron a délelőtti órákban egy a járdán gyalogosan közlekedő sértettet kirabolt.

feol.hu

Fotó: Shutterstock

A férfi öngyújtót kért a sértettől, majd miután a sértett jelezte, hogy nem tud számára adni, a férfi elment mellette, ezt követően jogtalan eltulajdonítási szándéktól vezérelve hátulról megragadta a nő ruháját annak érdekében, hogy értéktárgyait akár személy elleni erőszak alkalmazásával megszerezze. A sértett a táskát magához szorította, a gyanúsított ekkor ellökte, a nő a térdére és az alkarjára esett. A gyanúsított a táskát a benne lévő készpénzzel, hivatalos okmányokkal, mobiltelefonnal, valamint bankkártyával a nőtől elvette, majd a helyszínről elmenekült.

A férfi ezt követően a készpénzt magához vette, majd a táskát az árokba dobta és otthonába ment. A rendőrség a lakásában a gyanúsítottat elfogta, az eldobott táskát a benne lévő értéktárgyakkal és okmányokkal lefoglalta, majd a készpénz kivételével a sértett részére kiadta.

Az őrizetben lévő gyanúsított többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, cselekményét röviddel a vele szemben más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből történt feltételes szabadságra bocsátását követően követte el. Mindezekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!