Megtették a feljelentést

2024.05.19. 19:52

Garázdák vágták ki a májusfát Bodajkon

A májusfadöntés hagyományos ideje előtt majd két héttel ismeretlen tettesek döntötték ki a májusfát. A város vezetője közzétett közleményből nem csak az derül ki, hogy hány embernek és civil szervezetnek okoztak ezzel kárt, hanem az is, hogy nem adják fel, új májusfát állítanak a jövő héten.

Palocsai Jenő

Egyértelműen fűrésszel döntötték ki a város által állított májusfát

Fotó: önkormányzat

Boldogan ünnepelve állította a bakonyi város a májusfát, várva a hónap végét és a közös kitáncolást, azonban nem kellett olyan sokat várni, valaki kivágta a pünkösdi hétvégén. 

Fotó: önkormányzat

–Tegnap este 9 óra tájékán mentem el a májusfánk mellett, akkor még állt. Pünkösd vasárnap reggelre kidöntötte valaki. Nem akarok itt kisregényt írni és nem is szeretnék többet belelátni abba, mint amit tudunk, az viszont biztos, hogy aki ezt tette az egy közösségnek, valamint több, mint egy tucat egyesületnek, több intézménynek és négyezer jóérzésű bodajki ember összetartozásának szimbólumát zúzta porrá. A díszeket, amiket nem tulajdonítottak el, és amelyek nem törtek össze, azokat összeszedtük és fel fogjuk rakni arra az új fára, amit jövő héten felállítunk az ünnep tiszteletére–fogalmazott közösségi oldalán Wurczinger Lóránt polgármester, aki megköszönte a Bodajki Tűzoltó Egyesület közreműködését a kármentésben.

A település vezetője megtette a feljelentést a Móri Rendőrkapitányságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!