A Szalai család feldúlt, senki sem érti, ki képes ilyesmire

2024.04.14. 20:00

Nincsenek szavak, megmérgeztek egy tacsi kölyköt Sárbogárdon!

Egyre több kutyamérgezés történik Sárbogárdon és környékén – állítja az ott élő, aki levelet intézett a lakosokhoz, miután elmondása szerint megmérgezték családja kedvencét, az alig féléves törpe tacskót. Hogy mi motiválta erre a kegyetlen tettre az elkövetőt, nem lehet tudni, de Szalai Adrienn szeretné, ha tettes megbűnhődne, ám ez nem ilyen egyszerű.

Kecskés Zoltán

„Nyugodj Békében kicsi Szofika!"

Fotó: A család

Igen jól olvasták, arról a sárbogárdi strongwomanről és kutyájáról van szó, aki képes akár több tonnás kamion elhúzására, így nem érdemes ujjat húzni vele. Adrienn felháborodottan és egyben szomorúan beszélt a sajnálatos esetről és nem érti, hogy ilyen egyáltalán, hogy történhet meg. Hangsúlyozta, hogy az efféle cselekedet állatkínzásnak minősül, melyet a törvény szigorúan büntet, már ha sikerül elkapni az elkövetőt. A városban lakókat is felháborította az eset, a család pedig feldúlt. Szalai Adrienn, így mesélte el a történteket a FEOL-nak:

– Hétfőn mire anya haza ment munkából, látta, hogy Szofika lógatja a fejét, habzik a szája, hányt. Orvost hívtak és megvizsgálták a hasát, ahogy nyomkodta az állatorvos, mája érzékeny volt, ami mérgezésre utal. Kapott öt injekciót, majd másnap ismét megszúrták, de sajnos a szervezete feladta a harcot. Már kedden látszott rajta, hogy nagyon szenved: bágyadtan, könnyes szemmel nézett rám, majd éjjel, amikor apa kiment a tornácra Szofika nagyot sóhajtott és örökre elaludt. Fájdalmas ez a családnak, hiszen alig néhány hónapja ment el Lizám... Borzasztóan dühös vagyok, hogy hogyan lehetnek ilyen emberek a Földön! – mondta szomorúan, majd a tettesnek üzenve kiemelte, hogy reméli megkapja méltó büntetését az élettől. Rávilágított arra is, hogy mivel nincs kamera, így nem tudják ki tehette, de ha valaki gyanús személyt észlel, vagy gyanús tárgyat, ételt az udvarban, arra figyeljenek oda a sárbogárdiak, mert ez már nem az első eset volt mostanában. Végül hangsúlyozta, ezek a kis állatok családtagok és olyannyira nehéz az elvesztésük, mint bármely embertársunk elvesztése: „Óvjuk őket! Nyugodj Békében kicsi Szofika!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!