Kék hírek

2024.04.13. 14:45

Halálos kisrepülőgép-baleset Ráckeresztúr és Martonvásár között (frissítve, helyszíni fotókkal)

Feol.hu

Fotó: Dienes Gábor

Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 2024. április 13-án 10 óra körül egy kisrepülőgép. A helyszínelés jelenleg folyamatban van. - olvasható a police.hu-n.

Az origo.hu tájékoztatása szerint az Országos Mentőszolgálat tudatta, hogy egy ember a helyszínen meghalt. A helyszínre mentőautók és mentőhelikopter is érkezett.

A Magyar Honvédség közölte, hogy az MH légi kutató-mentő szolgálata is részt vett az eltűnt repülőgép keresésében.

Fotó: Dienes Gábor

Frissítés (16:11):

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a Tökölről felszállt kisrepülő nem az ő egyesületükhöz tartozott, de a sajtóértesüléseknél több információval egyelőre nem tud szolgálni.

Fotó: Dienes Gábor

Frissítés (16:44):

A baleset következtében a légi járműben utazó két férfi a helyszínen meghalt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. - írja a police.hu.

Frissítés (19.30):
Meg nem erősített információk szerint a Martonvásár és Ráckeresztúr közelében lezuhant kisrepülőgépet korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta vezette több alkalommal is, amikor a fővárosban, a légiparádék keretében átrepült a Lánchíd alatt.

Frissítés (21.15):
Ugyancsak nem hivatalos források szerint a kisrepülőgépen egy testvérpár tartózkodott, akik közül az egyik az egykori szingapúri magyar nagykövet volt.

Helyszíni fotó a bekötőútról
Fotó: FMH
Forrás: police.hu
Fotó: Kricskovics Antal
Fotó: Kricskovics Antal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!