Próbaidő alatt rabolta ki ismerősét

2024.02.02. 12:00

Letartóztatták a 19 éves fiatalt, aki lelövéssel fenyegetőzött Székesfehérváron

Még 2023. december 29-én este történt, hogy Fejér megyeszékhelyén, egy áruház melletti területen egy 19 éves férfi az ismerősét értékeinek átadására kényszerítette úgy, hogy azzal fenyegette meg: amennyiben ellenáll, a nála lévő airsoft fegyverrel lelövi őt.

Szanyi-Nagy Judit

Ismerősét rabolta ki és airsoft fegyverrel lövöldözött a 19 éves fiatal

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A fenyegetés – a nyomozás adatai szerint – sikerrel járt, mivel az ismerős átadta a pénztárcáját, amiből a 19 éves férfi kivett két darab 1000 forintos bankjegyet, majd azokkal távozott. 


Másnap ismét találkoztak, hogy az előző nap elvett pénzt a tizenéves visszaadja, ám mindez csak ürügy volt: ezúttal öngyújtót, cigarettát, valamint az ismerőse telefonját követelte. A korábbi fenyegetést alapul véve a sértett az előbbi két tárgyat át is adta, ám a telefonját magánál tartotta – még úgy is, hogy közben a fiatal a kabátja zsebében található, pisztolynak látszó tárgyat mutogatta neki –, arra hivatkozva, hogy az édesanyjától pénzt szeretne kérni. Így távozott a helyszínről, közben pedig értesítette a rendőrséget.


A gyanúsított fiatal még aznap este a székesfehérvári autóbusz-pályaudvaron indulatában a magával vitt airsoft fegyverrel három-négy lövést adott le semleges területre, majd elfutott a helyszínről.


A Fejér Vármegyei Főügyészség február 2-ai sajtóközleményéből kiderül: a tizenéves hasonló bűncselekmények miatt éppen próbaidőn volt, valamint büntetőeljárás hatálya alatt állt, amikor a fenti cselekményeket elkövette, ezért esetében fennáll a bűnismétlés reális veszélye. Emellett a férfi vonatkozásában megalapozottan lehet tartani a bizonyítás veszélyeztetésétől is. Mindezeket alapul véve a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását; a döntés fellebbezés hiányában végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!