Nagy a feladat

2024.02.26. 20:00

A megsemmisült kápolnásnyéki baromfinevelde: szerencse is volt a szerencsétlenségben (galéria)

A leégett kápolnásnyéki baromfitelep üzemeltetőjére most nagy feladat vár: eltakarítani a romokat, helyreállítani az épületet és újraépíteni a tartástechnológiát. Mindezek mellett azonban szerencse is történt vele a szerencsétlenségben – mondta a feol.hu-nak.

S. Töttő Rita

Fotó: katasztrófavédelem

Vasárnap reggel riasztották Kápolnásnyékre a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy Balassa utcai állattartó telepre. A több mint 1500 négyzetméteres, szendvicspanelekből épült baromfitenyésztő telep épülete kapott lángra és terjedt át a tetőre is. Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók az esethez: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a sárbogárdi, az érdi és a pusztaszabolcsi hivatásosok mellett a kápolnásnyéki, pázmándi és velencei önkéntes tűzoltók, valamint a szigetszentmiklósi vízszállító is bevetésre indult ezen a reggelen. A tűzoltás hosszú ideig tartott, mely után a szakemberek megbontották a tetőszerkezetet és hőkamerával átvizsgálták az épületet.

Az épület java leégett, melybe azóta sem mehetett senki, ugyanis életveszélyes állapotban van – ezt már Petrov Norbert, a baromfinevelde üzemeltetője árulta el a feol.hu-nak. Mint kiderült, épp alig volt tyúk az épületben, így ebből a szempontból kisebb kár érte a telepet.

Fotó: katasztrófavédelem

– Éppen két héten belül lett volna betelepítve az új állomány, így a lehetséges 24 ezerhez képest csak pár száz példány volt nálunk – mondta az üzemeltető, hangsúlyozva, hogy noha az épületet nagy kár érte, de annak örül, hogy senki nem sérült meg a tűzben és hogy a környék házaiban sem keletkezett kár. – Aki segített, mindenki megpróbálta tudása legjavát adni és ezért nagyon hálás vagyok – tette hozzá.  

– Az istállóépületben áramkimaradást jelző riasztó volt beszerelve, ugyanis ha nincs áram, a bent lévő állatok meg is fulladhatnak. Amint jelzett a riasztó, azonnal lehetett látni, hogy baj van – emlékezett vissza a vasárnap reggelre az üzemeltető, aki úgy tudja, rövidzárlat okozhatta a tüzet.  A következő feladat a romeltakarítás és az épülethelyreállítás lesz, továbbá, mivel a tartástechnológia is megsemmisült, így azt is pótolni kell majd, tette hozzá.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!