Ellenőrzés

2024.02.13. 15:00

A Fejér megyei rendőrök közel 2000 ittasság-ellenőrzést hajtottak végre az elmúlt héten

A rendőrség megyeszerte több településen tartott ittasság-ellenőrzést, melyek célja elsősorban az ittas járművezetők kiszűrése volt, de a rendőrök valamennyi észlelt jogsértés elkövetőjével szemben is intézkedtek.

Déri Brenda

Fotó: Pixabay

„Az akciók során kollégáink 11 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, melynek kapcsán 9 büntetőeljárást, 1 szabálysértési eljárást és 1 közigazgatási eljárást indítottak” – írja a Fejér megyei rendőrség közösségi oldalán. 

De az ittas vezetőkön túl bőven akadt még jogsértés az elmúlt egy hétben. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 146 esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer nem megfelelő használata miatt 3, a motorkerékpár-bukósisak használatának elmulasztása miatt pedig 1 intézkedést kezdeményeztek. Sebességtúllépés miatt 142 helyszíni bírságot szabtak ki, 2 figyelmeztetéssel éltek és 1 közigazgatási eljárást indítottak. 

Ezen túl voltak még megállítás nélküli ellenőrzések, melyek során a traffipax 951 gyorshajtót rögzített. 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztást követően senki ne üljön a jármű volánja mögé! 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!