Vonat és autó ütközött

2024.01.29. 12:24

"Valakinek pokoli szerencséje volt" ‒ írták a tűzoltók a hétvégi fehérvárcsurgói balesetről

Autó és motorvonat ütközött össze január 28-án, vasárnap Fehérvárcsurgónál, az Igari úti átjárónál.

Szanyi-Nagy Judit

Hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt segítséget nyújtottak

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldal

Amint arról lapunk is beszámolt, a hivatalos közlemények szerint a fény- és félsorompó jól működött. Ezért is fogalmazhat közösségi oldalán a következőképpen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság: "Vannak dolgok az életben, amelyeket egyszer lehet elkövetni jóvátehetetlen következmények nélkül. Az egyik ilyen, amikor az ember nálánál erősebbel, gyorsabbal találkozik, és a szerencsére bízza magát."

A roncsok közé szorult sofőrt feszítővágóval szabadították ki
Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldal


Mint írták, "vasárnap kora délelőtt valakinek pokoli szerencséje volt Fehérvárcsurgónál", amikor a baleset történt. A sofőr ugyanis a roncsok közé szorult, őt a székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd a mentők, súlyos sérülésekkel ugyan, de kórházba szállították.

A balesetben ‒ részletezik a történeteket ‒ a Székesfehérvár és Bodajk között közlekedő vonat második kocsija lekapcsolódott, kisiklott, és megdőlt a töltésen. A vonaton tizenheten voltak, közülük egy ember könnyebben megsérült. Az utasokért vonatpótló autóbusz érkezett.


A balesetben a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nemcsak a székesfehérvári, de a fehérvárcsurgói és a bodajki önkéntes tűzoltók is segítettek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!