Lesújtó számok, íme a razzia eredménye

2024.01.16. 11:01

Több mint 1000 drága fotó készült

Az ittas vezetés kevésbé, de a biztonsági öv és a gyorshajtás tekintetében igencsak magas számokat mutatnak az előző héten tartott ellenőrzések statisztikái – tájékoztatott a Fejér vármegyei rendőrség.

Kecskés Zoltán

Razziát tartott a rendőrség

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

Az év második hetében a rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, az engedély nélkül, vagy ittasan közlekedők forgalomból történő kiszűrésére és egyéb, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabályszegők elleni fellépésre. 

Mint a közösségi oldalra írt bejegyzésükből kiderül, az akciójuk során az egyenruhások ittasság miatt 7 járműveztetővel szemben büntetőeljárást, 3 vezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, továbbá 3 vezetőt közigazgatási bírsággal sújtottak.  A biztonsági öv használatának elmulasztása tekintetében összesen 125 esetben intézkedtek a rendőreink, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 2 alkalommal nem találták megfelelőnek, és 1 motorkerékpárost azért állítottak meg, mert nem viselt bukósisakot.  

Ami ennél is meglepőbb volt, hogy a hét folyamán az egyenruhások a vármegye útjain összesen 97 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik a megengedett sebességet túllépve közlekedtek, sőt további 1100  járművezetőről készített felvételt a traffipax.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!