Ügyészségi

2024.01.24. 16:55

Szabadulását követően nyolcszor lopott egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 8 alkalommal követett el lopást miután kiszabadult.

Déri Brenda

A nyomozás adatai szerint a férfi tavaly május és idén január között hét áruházból tulajdonított el többek között borotvát, szeszesitalt, ruhaneműt, csokoládét, kozmetikai termékeket, részben az áruvédelmi eszközök eltávolításával. Mindezeken túl a gyanúsított tavaly szeptember egy férfitől is ellopta a mobiltelefonját a benne lévő SIM-kártyával a vasútállomáson.

A gyanúsított a cselekményeit többszörös és különös visszaesőként követte el, a szabadságvesztésből való szabadulását követően rövid idő elteltével, így vonatkozásában feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A férfi állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, így fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.

Az ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta a férfi letartóztatását. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!