Sikkasztás

2024.01.08. 11:37

Jogerőre emelkedett ítélet: három év börtönre ítélték a volt gánti polgármestert

Amint azzal már korábban foglalkoztunk, a bírósági vádirat szerint a volt gánti polgármester az önkormányzatnak összesen közel 14 millió forint, egy egyesületnek pedig közel 2 millió forint kárt okozott.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Mint írják, a vádlott a sértettek által rábízott pénzek egy részéből sajátjaként rendelkezett és ezzel az önkormányzatnak összesen 13 millió 765 ezer 910 forint, egy egyesületnek pedig 1 millió 720 ezer forint kárt okozott, amely a nyomozás során nem térült meg. 

Az üggyel kapcsolatban az elmúlt időszakban több tárgyalást is tartottak, ám jogerős ítélet csak néhány nappal ezelőtt, január 5-én, pénteken született, mely során a Bicskei Járásbíróság a Székesfehérvári Törvényszék határozata folytán két rendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és két rendbeli, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt három év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat – tudtuk meg a Székesfehérvári Törvényszéktől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!