Ügyészségi hírek

2024.01.05. 20:00

Egy Fejér vármegyei kastély udvaráról lopott négy férfi

A Sárbogárdi Járási Ügyészség kisebb értékre, nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt négy férfival szemben, akik egy Fejér vármegyei településen található kastély udvaráról vörösréz lemezeket tulajdonítottak el.

Feol.hu

Forrás: Pexels

A vádlottak 2022. március 31-én délután a településen autóztak, amikor felfigyeltek a kerítéssel körbekerített, lakatlan és őrizetlen kastély udvarán lévő vörösréz tetőlemezekre, amelyeket ismeretlen személy feszített le a tetőszerkezetről. A vádlottak elhatározták, hogy a lemezeket eltulajdonítják, amelynek érdekében három vádlott a letaposott kerítésen az udvarra bement, míg az egyik vádlott a kastély közelében autózott, várva a társai telefonon történő értesítését. A három férfi hat vörösréz lemezt a kerítésen kívülre hordott, majd a gépkocsi csomagtartójába és hátsó ülésére elhelyezve a helyszínről elhajtottak.

A vádlottak a kastély mögötti utcában haladtak, amikor a szemből érkező rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni őket, azonban a terheltek megfordultak és a helyszínről gyorsítva továbbhajtottak. A rendőrök utolérték a vádlottakat, akik az árokba csúszva álltak meg a gépjárművel. A rendőrök 115 kg, mintegy 290.000,- Ft értékű nemesfémnek minősülő vörösréz lemezt foglaltak le, ily módon a kár megtérült.

Az ügyészség vádiratában három terhelttel szemben pénzbüntetés, míg egy vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!