Őrizetbe vették

2024.01.10. 15:30

A férfi hamis ígéretekkel elérte, hogy az áldozat ingatlana tulajdonrészét a fiára írassa

Egy 46 éves férfi hamis ígéretekkel tévedésbe ejtett egy baracsi lakost: ingatlana tulajdonrészét ajándékozási szerződéssel a gyermekére íratta, megfosztotta bevételétől és bántalmazással fenyegette.

Feol.hu

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2023 januárjában Baracson ismerkedett meg későbbi áldozatával. Rövid időn belül feltérképezte az élethelyzetét, lakhatási és vagyoni viszonyait, majd rábírta, hogy költözzön hozzá. Megállapodtak, hogy ellátásért cserébe a sértett ingatlana tulajdonrészét ajándékozási szerződéssel a fia nevére írassa. A férfi azonban mindössze 30 ezer forintot adott a sértettnek havonta, hogy abból fedezze a költségeit, nyugdíját és egyéb rendszeres támogatását szintén elvette tőle. Amikor az áldozat mindezt szóvá tette, az elkövető azzal fenyegette, hogy bántalmazni fogja, ha továbbra is panaszkodik – adta hírül közleményében a rendőrség. 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály kollégáinak közreműködésével január 9-én, kedden kora reggel megjelentek az elkövető lakóhelyén, majd elfogták és előállították. Őrizetbe vétele mellett a nyomozók csalás bűntett, zsarolás bűntett és kényszerítés hatósági eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását. Felmerült továbbá, hogy más hasonló bűncselekmények is hozzá köthetők, melyek felderítése a további eljárás feladata.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!