Nem videóznak, ellenőriznek

2023.12.07. 13:00

Mobiltelefonnal álltak szemben a forgalommal a rendőrök Bodajkon

Olvasónk jelezte, hogy Bodajk belterületén különös látvány tárult a szeme elé december 4-én, mobillal videózták az autósokat. Megkérdeztük a rendőrséget.

Palocsai Jenő

Fotó: PJD / FMH

Mintha csak a forgalomról készítene videofelvételt, úgy állt a rendőr Bodajk belterületén, meséli az olvasó, ezért megkerestük a  Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát, hogy megkérdezzük azt, ami az olvasót is érdekelte, vagyis hogy milyen jellegű ellenőrzést végeznek ilyen módon a rendőrök, illetve hogy mit lehet kiszűrni egy ilyen ellenőrzés során? Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi történik a későbbiekben a rögzített felvételekkel, illetve egyáltalán rögzítik-e a forgalmat, valamint annak résztvevőit?

— Megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy kollegáim közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre az említett településen. A mobiltelefonnal nem rögzítették, hanem a szolgálati mobilkészülékre telepített szoftver segítségével, az országos járműnyilvántartó rendszerből ellenőrizték a járműveket. Az akció alkalmával két esetben szabálysértési, egy esetben pedig közigazgatási bírság került kiszabásra — áll a sajtószolgálat válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!