Egy méteres vascsővel a kezében azzal fenyegette, hogy megöli

2023.12.27. 17:30

Letartóztatták a férfit, aki el akarta gázolni hozzátartozóit

Egyik hozzátartozóját a háza előtt vascsővel a kezében azzal fenyegette, hogy megöli, majd fogta magát és az autóval a ház előtt álló többi hozzátartozója közé hajtott.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított néhány nappal az ünnepek előtt, december 20-án délután, Ráckeresztúron kiszállt az autóból kezében egy nagyjából 100-120 centiméter hosszúságú vascsővel és azzal fenyegette a háza előtt álló hozzátartozóját, hogy megöli. Majd visszaszállt az autóba és a ház előtt álló többi hozzátartozója közé hajtott, méghozzá úgy, hogy a gépjárművet letérve az útról a ház irányába kormányozta, el akarta gázolni az ott tartózkodókat. Hárman el tudtak ugrani az autó elől, de egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Forrás: police.hu

Mindezek tudatában a Fejér Vármegyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a férfinak a letartóztatását, melynek a Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott és elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészi indítvány helyt adásában az is közrejátszott, hogy a gyanúsított elfogatóparancs útján került kézre, így feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné vált volna, illetve fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. 

Feltehető továbbá, hogy a bizonyítást veszélyeztette volna, beleértve a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítését. 

A férfi többszörösen büntetett előéletű, a hozzátartozói sérelmére elkövetett kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekményt feltételes szabadság hatálya alatt állva visszaesőként valósította meg, így az is feltehető, hogy a megkísérelt bűncselekményt véghez vitte volna. 

A járásbírósági döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!