Rablás bűntette miatt

2023.12.19. 15:30

Letartóztatták a dohányboltot késsel kirabló férfit

A Fejér Vármegyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki késsel rabolt ki egy dohányboltot Dunaújvárosban.

Feol.hu

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. augusztus 10-én éjszaka a fejére egy a szeménél kivágott pólót húzva, egy nagyméretű késsel bement az egyik dunaújvárosi dohányboltba és ott az eladót arra kényszerítette, hogy a bevételt adja át részére.

A gyanúsított a kiszolgáló pultnál lévő plexi nyíláson keresztül benyúlt a késsel, azt az eladó felé tartva követelte a pénzt, aki eközben a pánik gombot megnyomva értesítette a rendőrséget. A férfi a fiókban kutatást végzett, azonban pénzt nem talált, ekkor dühében a pultról a monitort és a kasszagépet a földre söpörte, majd a pultról egy doboz cigarettát eltulajdonítva a helyszínről elmenekült.

 A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét a más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állva, annak dacára követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. A férfi a cselekmény elkövetése után külföldre, ismeretlen helyre távozott, majd nemzetközi elfogatóparancs útján került kézre, amelyre figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye is megállapítható.

 A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!