Pályaválasztási kiállítás

2023.11.18. 13:00

Tűzoltók a dunaújvárosi Karrier Napon

Ősszel is megrendezte pályaválasztási kiállítását a Dunaújvárosi Egyetem a közelmúltban. A program keretében tizenöt kiállító szakmabemutatóval és információs börzével várta a középiskolás diákokat.

Feol.hu

Fotó: Kasi Vanessza tűzoltó hadnagy, dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség

Az eseményen részt vettek a város rendvédelmi szervei is. A katasztrófavédelem prevenciós tanácsokkal hívta fel a látogatók figyelmét a szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzésére. A dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársai bemutatták a tűzoltó szakképzés sajátosságait, a vállalkozó szellemű fiatalok még a védőruhát is magukra öltötték. A hatósági osztály szakemberei tájékoztatták a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a katasztrófavédelem feladatrendszeréről, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének képzéséiről. - olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!