Frissen Fejérből

2023.11.12. 07:30

Tűzoltó sérült meg a szombati fehérvári gyártűzben – de újra munkába állt (frissítve)

Tűz ütött ki egy fehérvári ipari üzemben, a mentők is a helyszínre érkeztek – ennyit tudtunk kezdetekben november 11-én, szombaton este, miután az Öreghegyen és Ráchegyen élők esti pihenését szirénaszó szakította félbe 19 óra környékén.

Szanyi-Nagy Judit

A Köfém dolgozói közül senki nem sérült meg a tűzesetben

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / FMH

A látható-hallható történésekről a helyszínen járva beszámoltunk, s még aznap késő este közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester is reagált. Mint írta, a Katasztrófavédelem és az Arconic-Köfém arról tájékoztatta, hogy este 7 körül tűz ütött ki a vállalat gyárcsarnokában: a tűz az egyik olvasztókemence tetején keletkezett az öntödében.

"A tüzet városunk és a környező települések tűzoltói eloltották. A Katasztrófavédelem rögzítette, hogy a lakosság és városunk nincs és nem is volt veszélyben" – emelte ki bejegyzésében nem sokkal este tíz óra után, akkor, amikorra a tüzet a hatóságok már eloltották, de az utómunkálatok még tartottak.

Cikkünknek már a legelején megírtuk: úgy tudjuk, a tűzesetben egy tűzoltó megsérült. Ennek valóságtartalmát a városvezető bejegyzése is alátámasztotta, aki arról írt: a katasztrófavédők közül "egy, a beavatkozásban részt vevő tűzoltó könnyebb sérülést is szenvedett. Kiemelkedő hősiességét mutatja, hogy a kivizsgálást követően ismét, rögtön szolgálatba állt."

A VÉSZ alkalmazásban leírtak alapján 15 ezer négyzetméteres területen égtek a kábelek a ráchegyi üzemcsarnokban. A háromszáz négyzetmétert érintő tűz eloltásában összesen 43 tűzoltó 11 járművel vállalt szerepet. A közlemény szerint az egységek kiérkezése előtt minden dolgozó elhagyta a csarnokot. 

Frissítve (10.00):

Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat megerősítette: a tűzesetben egy férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők az illetékes kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!