Megrendülten tudatjuk...

2023.11.14. 15:28

Feladta a harcot, elhunyt a magyaralmási idős hölgy

Sajnálattal közöljük, hogy a legszörnyűbb dolog bekövetkezett, gyász... A 92 éves magyaralmási idős asszony, akinek a keresésére hétfőn gyakorlatilag egy egész megye összefogott – rendőrség, katasztrófavédelem szakemberei, polgárőrök, civil szervezetek, Dog Plusz Egyesület Mentőkutyás Csoportja – kedden dél körül elhunyt a megyei kórházban.

Kecskés Zoltán

Tegnap még élt a remény...

Fotó: Dog Plusz Egyesület

Ahogy korábban beszámoltunk róla az idős asszonyra este 9 körül kihűlve a falun kívül a szántóföldön találtak rá, ahonnan életveszélyes állapotban szállították a székesfehérvári kórházba.

Délelőtt még a Dog Plusz Egyesület Mentőkutyás Csoportjának vezetőjével, Kasza-Pirka Ildikóval beszélgetve az öröm és hála hangját ütöttük meg, aki elmondta, hogy tegnap délután a néni családja kereste fel őket segítségért, így az elsők között érkeztek meg a helyszínre, majd nem sokkal később a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is felkérte őket a keresésre, együttműködve a rendőrséggel, a polgárőrséggel, és más civil szervezetekkel. Majd beszélgetésünk végén jött a hír...

A kereső csapat egy része, köztük a Dog Plusz Egyesület néhány tagja.
Fotó: Dog Plusz Egyesület

– Első között értünk a néni házához, ahol szagmintát rögzítettünk, majd Mimot, a 13 hónapos holland juhászkutyánkat elindítottuk a szagminta alapján. Ez volt élete első éles keresése, és egyértelműen elvezetett minket a 1,5 km-es távolságra lévő temetőhöz. Később két másik kutya is megerősítette, hogy a néni járhatott a temetőnél. Kutyánk munkája alapján azt feltételezzük, hogy a néni elment a temetőhöz a hozzátartozói sírjához, majd onnan hazaindult, de eltévedt és így kerülhetett a megtalálási helyére. Egyesületünk 6 fővel és 3 kutyával vett részt a keresésben közel 6 órán keresztül. A  Rendőrség irányításával az egész falu és környéke szisztematikusan átvizsgálásra került, így lett meg a néni. Akkor még örült a szívünk, de nem sokkal ezelőtt hallottuk a lesújtó hírt. Részvétem a családnak! Legyen könnyű a föld Annus néni! – nyilatkozta a FEOL-nak Kasza-Pirka Ildikó.

A lesújtó hírt a család Facebook-posztban is megerősítette: „Megrendülten tudatjuk, hogy Annus néni kedden dél körül meghalt." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!